Brydd :-)

SIsta april idag, shit va tiden går fort! tyckte de var vinter med 20 minusgrader alldeles nyss.. tyckte inte de var länge sen vi hade snö kvar och nu är allting borta.. men de är skönt, de har varit en tillräcklig lång vinter! nu är de vår och snart sommar..
Idag är nog många brasor överallt, undra om man ska fara och kika lite när krille kommer hem ikväll kanske? får se om han orkar... och idag har jag träffat hanna, var riktigt roligt och alltför länge sedan sen vi sågs! de måste de blir ändring på.. vart riktigt sugen på en cider när man satt ute i solen men de får nog vänta ett tag till, får drömma om den sålänge.. haha lät som en alkis där!

Var i stan i tisdag, handlade mig två par byxor och tre linnen! länge sen jag handlade så mycke kläder men nu var de behövligt faktisk.. de var första gången vi var iväg till birst sen oliver kom och de gick jättebra, har varit lite nervös över att fara dit eftersom oliver inte ha ro att ligga i vagnen när han är vaken men de gick jättebra! ha var så duktig min lillpojk :-) 

handla även lite åt lillen

              

lina var hit häromdan med grejer åt oliver, toksöta!

     


Herregud var förvånad jag är på krille nu, de är nästan som en annan person... han har bytt colan mot ramlösa, bytt arbetsbyxorna mot jeans och köpte sig nya skor.. till och med att han själv tog initativ till en promenad igårkväll! den ni ;-) hihi.. jag blir riktigt brydd, men brydd på ett bra sätt :-) älskar dig krille! kyss..

snart maj :-(

näe nu ska jag gå och göra mig nån mat..



Vårväder!

Vilken väder vi haft i helgen.. helt underbart alltså! Kanon! Har varit hos mamma hela helgen nästan för krille har ändå varit ut på äventyr.. älskar att vara ut när de är så fint väder men de är svårt när oliver är så liten för han tycker de är jobbigt att vara i solen! men blir nog bättre när han blir lite större..
Och lite solbränd har jag nog blivit!.. så slipper man så ut som en blekfis!
så de är väl typ de enda jag har gjort i helgen, varit ute..
Idag ringde jag kärringen som måste fixa till en massa papper sen jag sålde lägenheten på ängsvägen så jag inte åker på restskatt.. vilket jag nog kommer göra för hon tyckte jag skulle deklarera ändå så skulle hon titta över de där snarast möjligt.. blir nog bara skit av allt och jag får restskatt! börja strula med de där.. även att jag fick papper hem idag att a-kassan ska höja månadsavgiften, men tydligen ska de inte drabba dom som är arbetslösa utan bara dom som jobbar! ja de är ju också verkligen rättvist... jag vet ju att dom som är arbetslös har mindre pengar man jobbar man på posten ånge har man inte särskilt mycke pengar heller.. eller om man är mammaledig! pengarna bara försvinner jämt, jag vet inte vart dom tar vägen!

imorgon ska vi till stan, ska på ögonundersökning... måste även inhandla med några byxor och kanske en tröja och då försvinner de pengar! Hua, ångest redan..

uscha, jag känner mig som en dålig mamma.. jag har så svårt att se när oliver är hungrig! de känns så hemskt, allt som jag kunde förstå utav att han var hungrig förut har försvunnit...
amning är fortfarande besvärligt, undra hur länge jag ska hålla på såhär innan jag känner själv att de är dags att ge upp?

Vi har öppnat ett sparkonto åt oliver, så nu ska ha blir rik! hehe..

Jag och sötnosen!



Gullungen!



den här pjymasen fick han av catrin och loke! hur söt som helst.. och när han fick de tänkte jag att de skulle nog dröja innan han kunde ha den för den var såå stor tyckte jag.. men nu sitter den där! och den är inte förstor heller! och de var ändå inte alltför länge sen han fick den i present.. de säger väl bara en sak, dom små liven växer såå fort! 

Tiden

Tiden räcker inte till riktigt som jag vill! men de blir nog bättre..
så jag ber om ursäkt till er som ringt och jag inte svarat, allt för ofta så har jag inte mobilen i närheten.. lägger ofta den nånstans och glömmer bort den! Men jag ringer tillbaka nån gång när jag har ork och lust..

Gonatt!


Amma?

Amma eller inte amma?
Ja de är en bra fråga som jag inte vet hur jag ska göra med..


Allt möjligt!

Jag sitter här...
Lillen sover...
Krille leker chaffis..
de är vad som händer just nu! en tisdag eftermiddag/kväll..
har varit på en föräldragrupp idag, känns skönt att de finns iaf så man kan få fråga om nånting och diskutera saker med andra mammor.. fast som jag är då så blir jag nervös ändå! allt med att oliver inte känner sig nöjd och ska äta hela tiden gör de inte så frestande att  vara ute bland allt annat folk..
var ut med terese innan vi skulle dit, vart en kort promenad och sen hem till henne för att mata småbarnen våra innan vi skulle iväg dit..
imorgon ska de iväg och mätas och vägas, hoppas oliver har gått upp mer än förra veckan!! annars vet jag inte vad jag ska göra.. :-(

jag funderar på om jag ska beställa en ny mobil eller kika på en när jag ska till stan nästa vecka... måste ju ner och få ögonen kollad! tänka investera mig i ett par byxor om man nu hittar några som passar, tvivlar ganska starkt på de!
och måste ringa mvc imorgon och beställa tid för en efterkontroll, ska skaffa preventivmedel så oliver inte får nått syskon :-P här ska inte några syskon bli till, inte än på några år iaf!
måste fixa deklartionen, skitgrejer! min göralista kan bli lång om man bara vill.. och de vill jag inte så jag tar och gör lite saker då och då istället så man har nånting att göra varje dag.. eller lite mera varje dag :-)
och igår kom lina på besök, var evigheter sen jag träffade henne sist! var roligt att ses!
och terese. lägg ut bilderna på oliver och troy på bloggen vill ju se dom! :-D hehe... dom var såå söta när dom låg där babygymmet tillsammans!

här blir oliver ompysslad av mormor och moster!



                                             


Åretrippen!

söndagkväll... klockan är nu nio och oliver sover men jag sitter här och väntar på att han ska vakna för de brukar vara för tidigt att somna för han nu (enligt han själv alltså, hehe)
igår eftermiddag kom vi hem från åre, var riktigt skönt att vara borta några dagar även fast man inte hade så mycke att göra, de var ju lite svårt att hyra sig ett par skidor eller vad som helst när man har en bebis att ta hand om.. men jag åkte faktisk slalom en lite sväng.. lånade syrrans skidor och åkte i barnbacken men micke, räckte gott och väl för mig! har ju inte åkt skidor på minst tio år så man var ju som bambi på hal is! fast på skidor då! så ni kan ju tänka er hur de såg ut, och micke skulle lära mig hur man gjorde.. och de var hans första gång på skidor, de var riktigt roligt faktiskt! men dock så har ju inte oliver någonsin varit så grinig som han var däruppe, men de var nog för att de var så mycke ståhej runt han hela tiden! vart sjukt jobbigt för tillslut så vägrade han amma, så fick mata han med ersättning i flaska så han inte skulle svälta ihjäl! och bara därför fick jag masa mig på apoteket och köpa en bröstpump, den dyr sådan också! 500 spänn för en jävla bröstpump! men var ju tvungen så jag inte skulle få mjölkstockning, var nog ganske nära för hade RIKTIGT ont i bröstena.. men också bara för att man köpte en så började han amma igen! besvärligt ibland..
på vägen hem så åkte vi in till krilles gammelmormor, en pigg tant! ;-)

nån dag i veckan ska vi åka till vemdalen också, tror jag.. krilles farmor och farfar är där så tänkte hälsa på, om man har råd att tanka bilen förstås.. känns knappert i plånboken! tänkte ju handla mig en mobil men vart inte av, de kändes väldigt dyrt att köpa en mobil för 5200 så de fick bara.. men ska nog köpa mig en snart, eller om jag ska göra nånting annat roligt för pengarna! förresten så köpte vi lite kläder åt krille i åre, en jacka till och med.. och med att han fick den av mig så ställde jag ett krav på han, att han ska ut med barnvagn eller ut och gå iaf så blir inte brydd om ni ser han ute utan bilen ;-) man jag har faktiskt blivit förvånad redan för han har redan gått en lite sväng, hehe!

måste ta tag i deklarationen imorgon, åka till ängsvägen och fixa med lite papper som jag måste ha för att jag ska kunna fylla i skiten riktigt! och måste ringa en massa samtal.. bäst man kliver upp tidigt, jag är ingen morgonmänniska!
känns som man har miljoner saker att göra i veckan, får se om man orkar ta sig för att göra allting! tvivlar! ska på föräldragrupp på tisdag.. och nån dag iväg och mäta och väga lillen, se om han gått upp nå mer! han växer som en tok på längde men i vikt går de inte lika snabbt.. men de kanske är bättre den här veckan! *hoppas*
äsch nu har jag inte mer att berätta, och så ska jag ta en dusch och sen krypa ner i soffan!
 
oliver med världens bästa moster :-)                                 här är stjärnan själv!

                                                          


Rännande överallt!

Idag känner jag att de inte är nån bra dag... lite less på att vara för pank för sitt eget bästa.. men men, huvudsaken är oliver har saker så han klarar sig! och de har han!
Undra om vi ska åka till åre imorgon eller på torsdag? ja de återstår väl att se.. man får nog öppna på sitt andra konto man ska fara, känns lite surt men jag vill ju ändå passa på att åka när man kan :-) hoppas på finväder då bara!
less jag är på den här deklarationen, fattas en massa papper för att jag ska kunna fylla i den! skit! tänker inte köpa och sälja nånting igen som man måste skatta på.. komplicrat allting blir när man inte har alla pappe rman måste ha.. ska ringa skatteverket och höra om jag verkligen måste fixa fram papprena eller om de går bra iaf.. hoppas de går bra iaf för jag orkar inte ringa runt, de är för besvärligt känns de som!

Och idag fick jag papper hem om att den 20:e ska vi ner på försäkringsbolget för att prata om hur de blir med huset osv... just nu trivs jag jättrebra här i ånge och kan stanna här om vi hittar ett hus vi vill ha men ingen verkar ju ha lust att sälja, inte dom som vi är inresserade av iaf.. typiskt!  men vi får se hur de blir.. försäkringsbolaget har ju säkert inte räknat vad de kommer att kosta att bygga upp kåken heller som vi bad att dom skulle gör!
och den 28:e fick jag tid på ögonkliniken, skulle egentligen ha fått en tid i mars men de är väl bättre sent än aldrig?`
undra vem jag ska ta med mig ner, vill inte gärna åka själv för jag ser så dåligt efter jag ha varit där och jag vill se bra om jag ska köra bil.. särskilt om oliver är med i bilen! krille kanske följa med om han är ledig men han har ju inte så stor lust att gå runt i birsta skulle jag tro, jag tänkte ju passa på att köpa mig ett par byxor som jag kan ha! kommer ju fortfarande inte riktigt i mina gamla byxor...

och även att jag tvingade krille att ta hem min träningscykel så jag kan cykla om de jag inte tar mig ut på en promenad, ska blir roligt att se om jag kommer använda den eller inte ;-) hehe.. min idag kommer den inte till användning för idag krånglar fogarna.. konstigt att jag ha mer ont i dom nu än när jag var gravid?

anledningarna till att man kliver upp ;-)

 


Påsk....

Vad ska påsk vara bra för egentligen? En onödig helg som alltför många vill fira på nått sätt.. de enda som är bra är att de är långfredagen är en röddag så man blir ledig.. och måndagen då de är annandag påsk, de är ju nice när man jobbar att få vara ledig! men en sån som jag har ju ändå lördag hela veckan just nu ;-)  de är bra med lång helg men man ju lägga ner med att se påsken nånting att fira! inte riktigt min grej.. samma sak med jul men nu när man har en liten kanske man kommer tycka de blir underbart att fira jul, hoppas!

idag har vi varit i ramsjö och hälsat på.. fick mat och trevlig sällskap! fast oliver fick den mesta uppmärksamheten ;-) hehe.. och igår var vi i alby och åt, alla vill bjuda på mat hit och dit men nu är de slut på de för den här påsken minsann!
tänkte ju knäppa lite kort i ramsjö på oliver och hans farmor och farfar, men gissa vad jag glömt gjort? jo ladda batterierna så de blev inga bilder.. krille vart ju lite glad iaf för han tycker inte de är lika roligt när jag är framme med kameran, hehe..

Träffade även min underbara vän jossan igår.. alltid lika trevlig även fast hon kom för olivers skull! ;-)



näe nu ska jag vara social med krille och sötnöten våran! skriver mera om allt och ingenting en annan dag :-)

Brrr...!

Fy vad kallt de är idag! har varit ut och nu sitter man här nästan känner sig frysen ända in i märgen! Hua, nu går jag nog inte ut nå mer idag.. brr!
Jag känner för att hälsa på nån och dricka kaffe men har ingen bil och jag orkar inte gå ut i kylan igen, som sagt!  men ska ju träffa bobbis imorgon har jag bestämt så ska nog se till att få lite kaffe där ;-) hehe..
hoppas de blir fint väder med mycke sol så man kanske kan få lite färg på sig, vill inte vara en blekfis längre!

var på bvc imorse, känns så mycke lättare efter man varit där för man får se att dom växer som dom ska.. nu är oliver 59,5 cm lång och väger 5500gram.. han hade gått upp 290 g så de kändes jätte bra :-)

igår var jag på bio.. "män som hatar kvinnor" kanon bra faktiskt.. den rekommenderar jag att ni ska se! den var nästan två och en halv timme långe men den kändes inte så lång för de hände nånting hela tiden.. och medans jag var på bio så fick krille vara med oliver och de gick jättebra! oliver fick matas med ersättning för en gång skull men de dog han ju inte av :-)  de var skönt att gå iväg att göra nånting som jag verkligen ville göra men gud så jag saknade oliver! jisses... han har ju i princip vara med mig hela tiden sen han kom och nu var jag ifrån han i flera timmar och de kändes.. men han fick ju vara med sin pappa och de var nog bra för dom båda :-)
ikväll ska jag försöka få oliver att somna tidigt så jag och krille kan få lite tid för oss själv! de känns som vi skulle behöva de.. att bara mysa vi två!


min sötnos!


Måndag..

Nyss kommit hem från en promenad.. var ganska skönt faktiskt! var ju inte ut nånting på hela dan igår så.. man känner sig både trött och grå om man inte går ut en liten sväng iaf..
Traskade ner på posten och hälsade på där också, träffade folk som jag inte träffat på evigheter känns de som! saknar mina jobbarkompisar...

Igår så var min kusin andreas och hans tjej emma hit, var hur trevligt som helst! oliver fick jättefina kläder, som han måste växa i :-) och "the red dog patrick" som nu ligger i hans säng.. för oliver fick ju inte ha en ett annat djur där för krille tyckte den var så ful att oliver skulle blir rädd för den :-D hehe... så nu ligger röda patrick där och är hur söt som helst!
undra om oliver kommer tappa sitt fina underbara hår? vill inte de.. visst kommer han gnussa bort en del men vill inte att han ska tappa allting..

Jag måste skaffa mig lite självbehärskning och sluta äta godis och dricka så mycke dricka, vill ju faktiskt gå ner i vikt! iaf så pass att man kan få på sig sina gamla byxor.. jag behöver inte bli trådsmal men lite vill jag gå ner iaf och de gör man ju inte om man sitter och käkar gotta för mycke, nej nej nu är de skärpning som gäller!
Skulle vilja börja simma men kanske börjar med de om ett tag.. när jag slutat ammat kanske?
Imorgon tror jag att jag ska gå på bio, med syster.. ska kanske ringa och fråga först om hon vill följa med.. Män som hatar kvinnor är de som går, sägs att den är skitbra! OCh krille får vara hemma med oliver, kan vara bra att bara dom får umgås lite utan mig.. att dom får en riktigt bra pappa-son relation.. :-) och att jag får göra nånting som jag vill.. men känns ändå lite konstigt att man ska vara utan lillen i några timmar när man har haft han hela tiden nästan sen han kom..  de ska nog gå bra :-) 
listan på saker jag vill ha blir bara längre och längre, jisses! nu vill jag ha en fotoskrivare så jag kan skriva ut kort och göra en massa fotoalbum.. man ska bara ha och ha hela tiden men oftast så köper jag inte allt jag vill ha..

Inte tid längre nu, måste äta innan nån liten vaknar ;-)



 


våren

Törs man hoppas på att våren är kommen nu? :-)
härligt väder är ute, oliver och jag var ute på promenad förut.. svettigt var de för båda men de är de värt bara våren kommer nu för jag börjar bli less på snön nu.. känns som vintern har varat i evigheter!
Funderar på att sätta mig på balkonen nu medans lillen sover, han tvärsomnade i sängen nu för han har inte sovit middag så bra idag..
Idag var vi med i tidningen för er som inte sett :-) var iväg i måndags och knäppt kort för folk väntade ju på att man skulle komma med nån gång så nu är de kirrat!

Städat och donat här hemma har jag, eller rättare sagt vi, gjort idag.. fick ju faktiskt hjälp från krille också! :-) tacksamt kan jag lova.. fast dock så har vi ju en massa saker kvar man kan göra här hemma om man bara orkar och vill men de känns lite meningslöst när man inte vet hur länge man ska bo här.. fast de ser ju ut som bombnedslag i några rum här hemma men de får vara så länge.. kanske tar de nån dag till veckan istället om tiden finns..
och imorgon ska vi få besök av min kusin andreas och hans tjej emma.. har aldrig träffat emma även fast dom har varit ilag i flera år, nästan skandal! men imorgon så, ska blir riktigt trevligt :-)

Syrran och anders har hyrt stuga i åre v16, är skit sugen att fara dit och vara där nån dag men de känns ändå så krångligt.. packning och så är de ju dedär men att ska man dit så vill man ju vara ute och de blir ju lite svårt om sötnöten ska ammas ganska ofta när han är vaken.. men vi får se hur de blir!
skulle även ha varit och hälsar på lina där i ljunga men så långt har jag inte kommit än.. men snart så kanske.. och skulle ha träffat bea men vi går oftast om varandra tråkigt nog! men vi ses när vi ses som man brukar säga :-)
påsk snart också.. uscha, jobbigt! folk vill ju bara att man ska komma och hälsa på hela tiden vid såna där tramstider! man hälsar på när man känner för de helt enkelt..

haah satt och tittade på kort vi knäppte när vi var i paris! vilken resa.. ser ganska mysigt men ändå tänker jag inte fara dit igen, är en sån människa som hellre ligger på stranden och dricker drinkar! :-) inte en droppe alkohol vart de i paris heller, var ju gravid då.. i 13:e veckan kommer jag ihåg, spydde lite vart som helst där! hehe..

vi i paris!



konstigt ändå, när jag var gravid så tyckte jag de var ganska jobbigt att bli så stor så snabbt! fast många säger att de var på slutet jag blev stor, men iaf nu saknar magen litegranna óch att känna rörelser därinne! men jag har ju hellre oliver med mig här i världen :-)


Ensam..

...hemma just nu! :-) krille och oliver är ute på äventyr dom! Haha.. nej då, dom skulle fara och hälsa på krilles farmor och farfar en stund men jag orkade inte följa med så jag stannade hemma och sitter här och glor istället..  Dom har bara varit borta en liten stund men saknar redan dom som tusan.. Jag har inte varit ifrån oliver så värst mycke sen han kom, lite svårt när man ammar och de ska göras så ofta... de känna lite konstigt att han inte är med mig nu.. men han har de bra med sin pappa men jag saknar han som en tok redan! Min lilla gofis..  gruvar mig lite till den dan jag ska lämna bort han en längre stund men jag vill ändå att han ska kunna vara hos annat folk så han inte bara vill vara med mig hela tiden..

Är skitsugen att gå på bio på söndag eller på tisdag, de är "män som hatar kvinnor".. dom säger att de är skitbra.. har läst boken och den är kanon.. men filmen är 2,5 timme lång så vet inte om de går, eller om jag orkar sitta där så länge.. inte så sköna stolar på bion här i ånge.. kanske väntar tills den kommer på film..

ska nog gå hem till bea lite senare, få sig lite kaffe och prata lite tok som de så ofta kan bli när vi umgås.. måste ju passa på när hon har tid, hon är fullt upptagen bobbis!


oliver blev trött efter en mysstund med mamma!



han är på väg att käka upp mosters grisekno ;-)




Nu ska jag lägga mig på soffan och ta en snabb powernap innan mina två sötnosar kommer hem!

Solstråle!

Hade skrivit ett långt inlägg om allt möjligt men datorn bara dog mitt uppiallt så de försvann såklart! Typiskt..menmen..Har iaf inte varit nån bra dag alls idag, trött och har haft ont i fogarna idag.. har varit jobbigt att bära runt på lillen och han är ju ändå inte så stor! tur att man inte måste bära han hela tiden..en dålig dag har de varit! men här är anledningen till att man inte drar täcket över huvudet och självdör en stund




han får mitt hjärta att smälta när han ler sådär, min gosiprupp!

måste nog gå och lägga mig nu, börjar bli trött! ska ju ändå upp tidigt.. typ vid nio eller så, de är tidigt för oss de, hehe! ska iväg på bvc för att se hur stor han har blivit och sen kanske gå en prommis med bea om jag hinner.. svärmor och krilles morfar ska komma och hälsa på så där är de nog bäst man är hemma.. eller ja, oliver måste nog vara hemma då iaf ;-)
men vore skönt att träffa bea och prata lite strunt om allt möjligt!

har iaf köpt mig ett par nya skor, som jag kan promenera utan att få ont i fötterna av.. tyckte att jag kunde unna mig de!
sen har man ju ändå en lång lista av grejer jag skulle behöva och vilja ha men de får nog vänta ett tag.. en mobil med bra kamera bland annat men man får se när pengarna finns till de!

Barns trygghet, vart hämtar man den? Barns gemenskap, var finns den?
Trygghet är ett varsamt, långvarigt och ömt bygge av tillit, tillhörighet och samspel. För små som stora människor gäller attt ingen aldrig så hög materiell välfärd förmår ge annat än ett bräckligt skal av yttre trygghet. För små som stora människor gäller att var och en måste få känna att hon behövs, att hon ingår i en gemenskap där just hennes närvaro är önskad och just hennes frånvaro föder oro och saknad. Just jag måste behövas. Just jag måste ha en betydelse och en funktion. Just jag måste få vara delaktig i ett sammanhang som bestämt av personliga relationer med ömsesidiga behov.
Trygghet kan inte nås artificiellt. Trygghet kan, bitter nog, inte köpas för pengar. Trygghet kosta sådant som inte längre finns; tid!


Aja nu måste jag sova tror jag... ifall man måste upp och mata nån liten snart, de vet man ju aldrig!

RSS 2.0