roadtrip

Får nog bli ett kort blogginlägg de här, är trött som en gnu! eller nånting iaf..
oliver har iaf somnat, efter typ en och en halv timmes skrikande.. stackarn var övertrött och vägrade somnade! de skär i mig när han skriker sådär.. men inget var värre än när vi var i stan idag, krille skulle in på biltema så jag stannade i bilen för att mata lillen.. även då trött och hungrig så han bara skrek så tårarna rann, insåg då att de var första gången tror jag som han skrek så.. då gjorde de ont i mammas hjärta! hualigen!
tänkte ju gå och shoppa lite idag när vi ändå var i stan men orkade verkligen inte, trött och oliver var grinig så de kändes inte roligt.. så de var bara biltema och babyproffsen.. och jula! men jag satt bara i bilen och väntade medand krille var in och snabbhandlade..
Vi knäppte ju även kort i timrå idag, kommer nog med på lördag så då får ni alla se hur tokiga vi förmodligen ser ut :-D haha!

krille är ute på äventyr ikväll, jag for då hem till mamma och hälsade på.. träffade anders och erika en snabbis.. och sen hälsade jag, oliver och mamma på min morbror anders och moster lena.. dom vart så glad att få träffa oliver äntligen :-)
men stackars lena hade gjort illa tån, hade fått sprickor i den så där var de kryckor som gällde..

näe nu vaknade oliver igen, måste kila..
Hejsvejs!

Tankar..

Ja som jag skrev igår blev jag riktigt förvånad över att sötnöten somnade kl nio.. jag vart helnöjd för då skulle krille och jag hinna umgås på tu man hand... Yes tänkte jag, ett bad med glass äntligen! Hann inte mer än att lägga mig ner i badet med en hel massa skum. tok skönt, i dom 5 minuter jag hann ligga för sen vaknade lillen.. hmpf! sen var han vaken till halv ett så nått bad blev de inte.. men jag älskar han ändå min lilla gosiprupp!




idag var vi på bvc, hade tid för att träffa läkare.. dom skulle titta på höfter osv.. allting var jätte bra, vägde och mätte när vi ändå var där.. 5110 g och 58,5cm lång.. växer så de knakar med andra ord! och krille fick sig ju ett gott skratt, jag skulle bära iväg oliver till borde när man mäter hur lång han är, gissa vad han gjorde då? jo, han pinkade ner mig såklart... alltid pinkar han ner MIG, aldrig krille.. skitungen där ;-)

fan vad linda rosings program är värdelöst, fattar inte varför dom visar sånt där skit.. hon borde fixa läpparna så hon ser ut som förut, då såg hon iaf normal ut! ojoj..

var ut på en prommis med bea för, alltid lika kul... hon får mig att känna mig som mer än bara en mamma.. jag älskar att vara mamma, och jag älskar oliver mer än nånting annat men jag är även "ungdom" om man säger så om en som fyller 24 iår och jag tycker om känna mig så.. men mammarollen är jag nu och oliver är helt klart mit hjärta ;-) och krille är min

imorgon kanske vi ska till stan, vore skönt att göra nånting än att bara vara hemma i ånge.. nu när man känner själv att man orkar ta sig iväg att göra nånting.. kanske handla sig nånting roligt, lite nya kläder kanske? fast känns meningslöst de också, tanken är ju att jag ska bli snäppet mindre än vad jag är nu.. sjukt jobbigt de är att vara som jag är nu, alla  mina kläder som jag hade förut är fortfarande lite tajt så de känns inte alls roligt att ha dom och de är inte så roligt att gå i mamma kläder heller, och dom är ju ändå förstora! även fast de snart bara är 6 veckor sen jag fick barn så känns de inge kul att vara "tjockare" än vanligt... än hur man var innan man vart gravid alltså..
just de, jag läste i ett forum där de diskuterades om man hade fött barn om man hade fått kejsarsnitt,,, nu kanske jag lite mera känslig om de här eftersom jag fick kejsarsnitt, vilket inte var mitt val utan de var för oliver bästa, men jag tycker iaf man har fött barn även om man blev snittad.. barnet kommer ut och då föds de så enkelt tycker jag de är!
men enligt vissa, som jag läste, så tyckte dom att ett kejsarsnitt var en enkel lösning och då såg man inte till att föda sitt eget barn.. sjukt! för även om barnet kommer ut genom magen så föds de!
Aja nog om de.. 

Undra om jag kommer få skit för en sak som jag inte gjort nu? undra så flundra vem som har sagt nu, för jag har då inte gjort de! men men de återsår att se...

nu ska jag göra ordning lillen för kvällen och se om han vill sova... och sen se desperata husfruar, får se vilka intriger de händer där ikväll :-P ganska sjuk serie nuför tiden men jag tittar iaf...



Gokväll allihopa!


Förvånad

ja de är jag nu, oliver sover redan! han somnade för en halvtimme sen, han som brukar vara vaken till halv elva ungefär... så ja nu är jag förvånad :-)
så nu ska jag ägna lite tid åt krille, skriver mer en annan dag..

orättvist...

Tänk att livet kan vara så jävla orättvist mot vissa!
Jag skulle kunna sitta här och svära och vara förbannad för att de är så orättvist men vad hjälper de? Ingenting tyvärr..

Önskar jag kunde göra nånting..  :-(


Tiden försvinner


Ja nu har de gått flera dagar sen jag skrev sist.. dagarna bara rinner iväg, ibland hinner man inte med mycke alls förutom att ta hand om lilla älskling min :-)
Helgen bara försvann i ett nafs.. krilles morbror med familj kom och hälsade på i lördags, var jätte trevligt.. har inte träffat dom på ett och ett halvt år, förutom mats då som jag träffade när jag var som mest gravid hehe..  så lördagen bara rann iväg och på söndagen for jag och oliver upp till alby och var hos morsan, var mest ute i de fina vädret.. tokskönt!
erika var ju även där så då vart lilla prinsen ompysslad rejält av mormor och moster... knäppte en massa kort som jag ska lägga ui men orkar inte just nu..

redan tisdag idag.. träffade på lina när vi var ut på barnvagn så vi gick ett tag med henne, vart en bra stunt.. men jisses vad de blåste ute, rena stormen.. jag var helst slut när jag kom hem, motvind och uppförsbackar var de enda man gick i kändes de som, jobbigt för nån som inte har kondis för fem öre.. ojoj..

imorgon blir de bvc och prommis med bobbis..

oliver blir mer och mer lik min pappa, jag vet inte om jag så gärna önskar att han ska bli de så jag ser vad jag vill se eller om de stämmer? de så lätt att se när dom är så små..
iaf så såg jag ett kort på min pappa när han var typ 1 år, helsike vad lik jag var han när jag också var i den ålder.. som tvillingar eller samma person... undra om pappa såg ut som en tjej eller jag som en kille, tokigt iaf ;-)

och igår så var vi på kommun och fixade med faderskapet, så lilla oliver har en pappa enligt lag... nu ska vi bara skicka in pappren om hans namn till skatteverket, ska fixa de ikväll..
men sjukt tokigt de skulle ha blivit om jag hade dött eller nått innan vi hade varit på kommun och fixat med papprena där, för om nått hade hänt mig så hade inte krille fått oliver utan då hade han fått ansökt hos tingsrätten om vårdnaden om sitt barn.. och medans hade väl lilla oliver hamnat hos sociala.. vill inte ens tänka hur de skulle kunna bli, men nu har vi fixat allt så nu är de lugnt :-)

nu har jag inte tid längre... adios!



1 månad



Idag blir min lilla ängel 1 månad gammal... :-)

Tokskönt

Äntligen kväll så ni kan man snart lägga sig och sova gott :-)
har ont i småfötterna efter prommis med bobbis idag, vi traskade runt i över två timmar, i de fina vädret de var ju hur skönt som helst ute.. hurtiga som tusan var vi, nästan så jag känner mig duktig för så länge har jag inte gått på nästan ett år som de känns.. hehe.. även att jag gick lite innan jag mötte upp bobbis för då hade jag och lillen varit på bvc och vägt och mätt han.. han växer och frodas alldeles utmärkt, helt kanoners.. nu är han 56,5 men dom sa att han förmodligen var lite längre för hon fick inte riktigt ut hans knä när han skulle mätas, så han är en långstång precis som far sin! ;-) och 4730 vägde han nu så han får i sig tillräcklig med mat och de känns skönt att veta.. lill gofisen min!

Och de kändes riktigt skönt att vara en stund med bobbis idag, mycke skratt och tok vi hade för oss.. hon chockerad mig kan jag lova, sådär chockad man blir när man typ bara gapar... jag var tydligen helt ute och cyklade jag, men de är ju som vanligt med mig, haha!
träffade även sara en snabbis idag, kändes också skönt för jag har haft sån ångest över att jag inte har hunnit med att träffa nån av bea eller sara på sistone men nu känns de lite bättre.. men ska vara lite mer med sara innan hon far hem igen, måste bli nån dag här..

igår var hanna hit och hälsade på, med blommar och kläder.. åt lillen förstås, jättefina.. längtar tills han blir lite större så han kan ha alla kläder han har fått fast han får vara liten ett tag till ändå..
och jessa var hit i förrgår, med både skvaller och kläder, alltid lika trevligt att träffa folk.. man får höra så mycke tok som har hänt, jisses kan man bara säga ibland..

Oliver farmor och farfar var hit idag, även mormor och gammelmoster.. även då fick han paket och kläder och leksaker, börjar nästan tro att han kan bli bortskämd ;-)

Undra om man ska satsa på beach 2009 eller 2010? hehe.. längtar efter att komma i några av min gamla jeans så känns snäppet för små just nu, vore så skönt.. och så slipper man tvätta så ofta om man har mera kläder.. är lite bekväm av mig ibland!

Nu är de natti natti.. Tjillivippen!


Fredag

Fredag kväll nu, krille har farit och jobbat och jag är hemma med gofisen... dagarna går fort, man har ständigt nånting att göra och sällan är de att fixa här hemma.. de får ligga på is ett tag ;-)
skulle ha varit på försäkringsbolaget också men de får vänta några veckor till, när man har ork att sitta där med mesproppen!
Idag kom gunilla och matte på besök, lilla oliver fick jätte fina kläder som vi provade sen och dom satt jätte bra! och sen kom syrran och anders och dom hade med sig ett babygym som lillen kan ligga och snurra runt och titta på en massa fin filurer på :-) lillgofisen trivdes där för han somnade nästan på en gång erika la dit han...

igår kom en försäkringsgubbe från trygghansa hit så nu har var vi även försäkrat lillen tills han är 25 år, känns jättebra! 25 år låter som en hel evighet men undra hur fort de kommer att gå egentligen?

var ut på en prommis förut och gick då förbi bobbis i hennes nya lägenhet, kommer nog bli skitbra där med lite nya tapter.. men på tredje våningen, alltid längst ut känns de som ;-)

Våran sons namn blev Emil OLIVER Mikael Lindqvist!
under hela graviditeten har vi sagt att blev de en pojk så skulle han heta så och de känns riktigt rätt så nu är hans namn bestämt till de :-)



Badtajm...


Bvc...

Nu sover mammas gofis så då kan man passa på att sitta här.. ;-)

Har till och med hunnit med en promenad idag... efter vi hade varit på bvc så tog vi en kort sväng runt och kikade, var härligt väder ut.. och så träffade vi ju farbror fredde på fritisboden så vi stannade till där en stund och pratade lite..
Lillen har växt, är nu 55 cm lång och väge 4460 så han hade gått upp precis lagomt mycke tyckte dom, kändes jätte skönt att veta för jag har varit orolig att han inte fått i sig tillräckligt med mat nu när jag har försökt ammat hela tiden och slutat med flaskan.. men de är bökigt att amma ibland, men de är dock så himla mysigt när oliver vill amma och inte far runt som en sjövild fisk hela tiden...
Iaf så tyckte kerstin på bvc att han var så himla söt, och att han var så himla vaken och tittade runt så mycke för att bara vara 3 veckor.. (imorgon blir han 3 veckor)  jag blir så himla stolt när folk tycker så bra om han :-)
och så kom frågan hur jag mådde, kände riktigt hur gärna jag nästan ville börja grina när frågan kom... skyller på hormonerna, hehe! men jag mår bra fast ibland när man ju nära bristningsgränsen känns de som men då tittar jag bara på mina sötnosar och tar nya tag.. tag gode gud för att lillen sover nästan 5 timmar i sträck på nätterna, de är jag tacksam för ;-)
de är konstigt egentligen, innan man fick barn så verkade de som allting funkade perfekt för allihopa hela tiden och ingen var trött och fallfärdigt men nu när man har ett eget så blir de mer prat och då kommer de fram från många att amningen var typ ett helvete och de vill inte alls funka och de var ofta många hade känt att ibland ville dom bara lägga sig ner och gråta i flera timmar.. undra varför sånt här inte kommer upp medans man väntar barn? kanske för att man bara är så inställd på att klara förlossningen och inte tänker på vad som väntar efter? för de gjorde inte jag, bara jag klarade av att få ut lillen så skulle allting funka jätte bra sen.. men ack så fel man hade, men de går iaf ... och jag älskar min oliver mer än nånting annat och vi kämpar på med allt vi två :-) och krille är ju med på ett hörn.. hehe ibland önskar jag att han kunde amma, de hade varit lite skoj! ;-)

Nu har bea fått en lägenhet också, ska bli ångebo igen.. nice då kan man gå dit och fika stup i kvarten ;-)

Just fan, måste ringa försäkringskassan.. har ju inte fått några pengar, och de går ju inte för sig! men som vanligt kommer man väl få vänta.. fast jag blev ju måttligt förvånade när jag fick mina pengar efter bara ca 3 veckor efter jag skickade in alla papper om min sjukskrivning.. ibland ska väl dom överraska dom också!


RSS 2.0