Gissa...



Hur gammal tror ni Oliver är här?


Trötter

Jag är trött! Idag är jag så himla trött..
Natten var den sämsta sen Oliver hade problem med halsen...
Oliver vaknade två gånger och gallskrek rakt ut och slutade inte heller, han fick alvedon och sen fick jag vagga han till sömns. Han är inte alls okej, och nu vill han inte äta heller. Jag hoppas verkligen inte han får sådär ont i halsen som han hade sist! Stackars lillgosen min..
Och eftersom ingen av oss fick nån speciellt bra sömn inatt så åkte vi aldrig till stan som vi hade tänkt.. Men om Oliver sover bättre inatt och äter nånting så kanske vi far imorgon, vi vill ju iväg och välja kakel och klinker nu till huset.

Har egentligen inte nått nytt att uppdatera er om..


091026

Tänkte blogga lite snabbt nu innan jag lägger mig, fast jag har ingenting viktigt att skriva om.. Tänkte mest bara skriva lite så ni ser att jag lever..
Jag var hos tandläkaren idag, de gick väl hyfsat. Jag visste ju redan vad dom skulle säga, de dom alltid säger. "Du måste använda tandtråd" .. de säger dom varje gång jag är dit. Måste nog faktiskt börja med de, tandköttet är inte de bästa just nu.. Och jag betalar ju en viss summa varje månad till dom, en tandförsäkring, och nu sa hon att skulle jag ta ut min piercing så skulle de bli 20 kr billigare varje månad men för mig känns de som de kvittar. Jag trivs med min piercing, den har suttit där så länge så de skulle bara bli konstigt om jag tog ut den. Så där får den sitta ett tag till.

På onsdag, tror jag de blir, ska vi till stan och välja kakel och klinker till huset. ska bli spännande, hoppas jag inte får beslutsångest för de får jag alltid när de finns för mycke. Men vi har ju ändå lite begränsningar om vi inte vill betala mer själv, men vi får se hur de blir.

..............................................................................................................................................

Jag vet inte riktigt vad de är med Oliver, han är så klängig nu. Jag kan inte gå ifrån han en sekund ens utan att han börjar grina. Jag tycker så synd om han, de verkar vara så jobbigt! Och de blir påfrestande för mig för jag kan knappt göra nånting, inte ens äta utan att han ska klänga mig i benet och ska upp i famnen.. vad de än nu är så hoppas jag att de ger sig snart, både för hans skulle och för min. Lillgosen min.

Snart ska de handlas julklappar också, men iår blir de med måtta förutom till Oliver skulle jag tro ;-)  Vet inte riktigt vad han behöver men ska sätta mig nån dag och skriva en önskelista från han till tomten (släkten, hehe) blir nog två önskelistor, en till Krilles släkt och en till min så dom inte köper likadana grejor. 

Alla har vi olika smak men för mig är de här de finaste i världen.

 

förlåt älskling men jag tycker ni är sååå söta därför hamnar ni här ;-)



Min fina killar.. dom bästaste!

Bloggläsandet..


Meddelande till männen där ute

13 oktober 2009, kl 23:50 Skrivet av Alex Schulman Anmäl  ! 

Det är ljuvligt att ha barn, men tröttsamt. Efter en hel helg med Charlie är jag mycket tröttare än vad jag är efter en hel arbetsvecka. Det kan ni tänka på, alla ni män som kommer hem om kvällarna och blir sura på att era mammalediga fruar inte har tagit undan disken. Det är mycket mer än ett heltidsjobb att ta hand om en bebis. Och det är rena semestern att jobba.

Det är oförskämt och oförstående av männen att bli sura på sådana saker. Ert resonemang är att eftersom de är hemma hela dagarna så kan det väl inte vara så mycket begärt att de också gör det ena och det andra i hemmet. Men oftast är det för mycket begärt. Ni män som går runt och gnäller när ni kommer hem har inte förstått vad det innebär att ta hand om en bebis. Ni kanske inte är så närvarande som ni borde vara. Ni kanske borde tänka på det istället för att gå runt och klaga.


de här blogginlägget var ett av några samtalsämnen som kom upp idag när jag var med therese, och jag tycker de var väldigt bra skriver av Alex Schulman!


Oliver the dog.

Igår hände en rolig sak. :-)
Jag och Oliver var och hälsade på hos Therese och Troy, skulle egentligen ut på promenad men de hände ett missöde så vi vart inne hos familjen Hjort/Åkerberg istället..
Först så var både Oliver och Troy helt vilda, går inte ens att förklara hur dom var just då, men dom var tokiga som små liven.
Och sen när vi alla fyra hade satt oss ner på golvet för att dom små skulle fortsätta busa så hände den roliga saken, jag hade Oliver bredvid mig och Therese hade Troy i famnen. Där satt vi i godan roa och tillslut så lutar sig Oliver fram och tar Troys leksak, och efter en kort stund lutar sig Troy fram för då tänkte han ta Olivers napp. Vad gör Oliver då tror ni? .. Han lutar sig lite fram mot Troy och MORRAR! Ja, de lät verkligen som han morrade!!
De lät precis som en vakthund, de såg så himla roligt ut! haha :-D


Snyggingen!




Ont..

Less jag blev nu, hade skrivit ett långt blogginlägg men vips så försvann de! Typiskt mig att alltid lyckats med sånt.. suck!
Jag blev inte glad imorse när de snöade, jag tycker om snön! den är så fin.. synd bara att de försvinner så de blir så blött och jag har inte skor för att vara ut i blött väder! Men man får härda sig!
Men de är egentligen för tidigt för snön att lägga sig, de är ju faktiskt bara oktober fortfarande. I början på december kan de få vara vitt ute, när de börjar närma sig jul!

Jag tycker så synd om min lillälskling nu, har har ont i munnen! Igår började han blöda och de såg ut som tandköttet har spruckit upp så nu kanske tanden är på g.. som jag har sagt säkert 30 gånger förut :-D men nu såg faktiskt Therese nånting därinne också så nu borde de kommer nånting snart.. Men Oliver är inge pigg medans de pågår, han grinar så fort jag lämnar han nån sekund och vill hela tiden vara i famnen och han är extrem känslig för andra folk och mycke ljud.
Fast de där med ljud har han ju alltid varit lite speciell på, han är så skvätten men lilla gofis! För när vi var på drakborgen i lördag så blev han livrädd när de var nånting som lät högt. Han skakade av rädsla i pricinp hela tiden vi var där.. jag tyckte så synd om han! Men han kanske var extra känslig om tanden var på g men han var verkligen stel som en pinnen medans vi var där. Jag tänkte att vi skulle prova att fara dit igen om några veckor för att se hur de går, förhoppningsvis bättre!
Och hör och häpna, jag blev inte dålig av vaccinet! Helt troligt, jag var helt säker på att jag skulle bli de, jag brukar alltid ha otur på såntdär. Men jag fick JÄVLIGT ont i armen efteråt, kunde inte använda den alls. Och de var lite svårt eftersom jag har en lite buse att ta hand om..men nu är de bra igen!
Ja vi har haft lite ont här dom sista dagarna, tur att vi är tuffa ;-)

Nu ska jag äta en smörgås medans jag väntar på att mamma ska komma med lite grejer. Och så väntar jag ju på Älskligen som fick åka och jobba idag, han har väl pratar med chefen sin och hur de blir med jobb framöver och som de känns nu så kommer jag få gå tillbaka till mitt jobb och Krille får vara pappaledig. Men de återstå att se hur de blir med de måste bli bestämt snart..

Tjingeling!


Sagt och gjort..

Nu är sticket gjort! Vaccinet har runnit in i min kropp..
"du kan känna av lite influensasymtom" meeeen så kul.. och med min otur då så lär de väl bli
en massa jäkla influensasymtom! Haha hypokondrikern jag har redan fått för sig att jag börjar känna av de.. Larvpottan jag! Skärpning :-D
Men jag och Catrin var så duktiga så ;-)

Nu kommer sonen hem efter att ha varit med sin farmor så nu har jag inte tid längre.. Tjing!

Vaccination.

Jag är inte spruträdd, jag är inte rädd för att medicinera när de behövs.
Men varför är jag nästan skräckslagen inför att vaccinera mig mot svininfluensan? Borde jag inte vara mer rädd för att få "svinis" än att vaccinera mig mot den? Jag är konstig helt enkelt!
Kanske är de därför att jag inte tar den svininfluensan på allvar och tror att den inte ska drabba just mig. Och om jag ska iväg att vaccinera mig så blir allting så mer verkligt.
Och så är jag livrädd för att jag ska få några biverkningar av sprutan, jag får för mig att dom skulle vara värre än själva svinisen.. Ja ni hör ju vad jag är konstig!
Men för både min och Olivers skulle ska jag masa mig iväg och ta den där sprutan! (är ju faktiskt med i riskgruppen, även om jag inte känner att jag behöver ta den för min skull)


Denna blogg är tråkig!

Måndag, en ny vecka... Undra om den här kommer rusa iväg som alla andra veckor, kan ju tänkas att de blir så.. Funderar på vad man ska hitta på med hela veckan lång, förmodligen inte mycke. Nu är tiden som hemmamamma snart slut tror jag, på gott och ont! Hade jag haft ett arbete jag trivdes med så hade de inte känts så förjävligt att gå tillbaka, men nu när man ska på posten och slita arslet av sig så känns de mindre bra! de är nog bara nu jag tycker såhär, de går alltid mycke bättre när man väl börjat arbeta igen.. Varför ska de vara så svårt att ta sig för att börja plugga? Förmodligen för att jag känner att jag inte kommer klara av de, jag har aldrig varit så duktig i skolan..

Helt otroligt vad tiden rusar iväg, Oliver blir åtta månader idag. storkillen min!
Oliver hade feber i helgen, stackars liten, men nu är han pigg och alert igen! Tror de var tre dags-feber för han fick en massa prickar nu som man tydligen får efter de.. Huvudsaken är att han mår bra och de gör han, han är lika full i f***n som alltid ;-) hehe min lilla sötnos!

Ibland undrar jag hur de kommer sig att man låter den man älskar och lever med, får ta skit som egentligen inte är menat till den? Är de för att man känner att man våger visa irritation och surhet mot den man känner bäst? Och att den oftast finns där när man blir irriterad? Jag tror att de oftast är såhär i relationer, tråkigt nog! Men med kärlek kommer ofta en dålig baksida, men de är de värt!

Nu ska jag äta, sen bada.. Och sen kika på sista avsnittet av svenska hollywoodfruar!
Ska lägga upp lite bilder nån dag så bloggen blir lite mer intressant..

Hejsvejs!

The house!

Nu sitter jag här och väntar på att idol ska börja, eller som älsklingen säger: IDIOT 2009! Men jag ska kika ändå även fast jag stör mig lite på programmet.. Har man inget bättre för sig så ;-)
Har ju ändå lite sällskap av mamma ikväll, är i alby hos henne nu. Jag och Oliver for hit ikväll istället för imorgon, vi ska ju fira Micke imorgon, och älsklingen jobbar ändå inatt så vi tog vårat pick och pack hit ikväll redan! Och de är synd om min lillälskling nu, han har feber! :-/ stackars mitt lillhjärta..
Jag säger de igen, NU MÅSTE DE VARA EN TAND! Haha.. Huvudsaken att han inte mår alltför dåligt min lillfis..

Och nu är huset på gång, eller ja huset står ju redan på plats! Spännande spännande.. Jag riktigt längtar tills vi får flytta in nu! Kan knappt vänta längre, men nu är de förhoppningsvis bara några månader kvar..
Om ni vill se huset så hänvisar jag er till Krilles facebook, där finns de bilder för dag 1 av husbygget!
Nå mer har jag nog inte att uppdatera er om, inte vad jag kan kommer på ikväll iaf..

Gokväll!


På sista tiden.

Detta är fel, det kan inte vara normalt. De verkar ju bara vara jag.. Hur tusan kan jag ALLTID vara såhär trött på morgonen? Och ändå sover ju oliver ganska bra på nätterna, han kan vakna några gånger och vill ha nappen men då somnar han om lika snabbt.. Suck, jag vill inte vara såhär trött.. De kanske blir bättre om jag sköter mig lite bättre..

Krille och jag var på bio i lördags, Flickan som lekte med elden, och gud så skönt de var att göra nånting tillsammans. Jag vill ju inte att vi bara ska vara föräldrar, vi måste ju komma ihåg att vara ett par också. Men de är riktigt svårt när man är småbarnsförälder, svårare än jag någonsin trott. Men man får kämpa!
Och filmen var bra, verkligen sevärd. De rekommenderar jag till er som inte sett den.
Men innan vi gick på bio så träffade vi Emma och Andreas, var riktigt trevligt! Var ju evigheter sen, de måste ändras på :-)
Oliver fick vara hos moster och morbror i Fränsta och där hade han de bra, han såg inte alls överdrivet glad ut när jag kom för att hämta han.. han hade nog kunnat stanna några dagar till, men de fick han inte för mig för jag saknade min lillälskling så mycke!
Och just ja, mamma har ju kommit hem från Ullared, gud vad grejer hon kom hem med! En hel jääääätte påse med kläder till Oliver.
-Bodysar
-T-shirtar
-Skjorta
-Finkofta
-Byxor
-Set (byxa med huvtröja)
-Strumpor
-Tjocksockar
-Kalasbyxor
-2 Overaller (en fleece och en vanlig)
-Skor
-Fingervantar och handskar
-Fuskpolo
-Leksaker     m.m jag har säkert glömt att skriva nått nu..

Så de blev ju till att rensa Olivers byra på gamla kläder för att lägga i dom nya..

Ikväll är de despret, men min vän Bobbis :-)

Over and out. /E

Vilsen..

Jag känner mig ur form! Helt enkelt UR FORM! och de stör mig.. För nu är de inte fysiskt, utan psykiskt ur form jag känner mig. Känns som jag inte passar in nånstans längre, att jag är mittemellan allting...
De känns som de finns två världar för mig, en där jag är mamma och umgås med andra mammor och sen har vi den andra världen där jag fortfaranade är mamma men ingen annan är de.. Och de är väldigt sällan dom världarna slås ihop. Och jag vet inte riktigt, de känns inte riktigt som jag platsar i nån av dom för tillfället! :-/
Men jag vet att vart jag har min plats, och där älskar jag att vara, och de är hos min älskade Oliver. Där vet jag att jag aldrig kommer känna mig illa till mods eller kommer aldrig vilja släppa för de är där jag hör hemma. Med min älskade rara unge!

Dock så är jag avudsjuk på min mamma nu, hon är på Ullared!! Vem skulle inte vilja åka dit för att shoppa? Längtar tills jag ska åka dit, vet dock inte när de blir man jag längtar endå :-)
Jag skickade med mamma en lång lista på grejer som hon skulle få handla åt mig..
Och jag måste ha världens bästa mamma! Jag fick pengar av henne igår för att jag skulle handla mig ett par skor, hon tyckte väl så synd om mig så ständigt går med skavsår.. Men nu sitter jag med ångest och känner att jag inte kommer kunna använda dom pengarna så jag ska nog lämna tillbaka dom, för jag har ju pengar egentligen som jag kan använda om de skulle krisa så jag tar hellre dom än tar mammas pengar! Jag har så svårt att ta emot grejer från nån, de bara skriker stopp i mig då..
Aja.. Nu ska jag åter gå till en bok som jag lånat från catrin :-) (catrin, jag är snart inne på sista boken så du kanske får tillbaka dom till veckan! ;-) tsss. )

RSS 2.0